Vinnare 2017

Vi är stolta och glada att kunna dela ut pris till framgångsrika, kloka och modiga företag i dagligvarubranschen. Här är vinnarna 2017.

(Foto: Mikael Gustavsen)

Måns Falk, Johan Österberg, Eva Junevad, Helene Rehnberg, Christian Di Luca, Per Nilsson

Årets Leverantör

Di Luca

En leverantör som med sitt uthålliga entreprenörskap och innovationsförmåga har med sin närvaro i butik och starka produkter påtagligt drivit sin kategori och ökat försäljningen i butik. Det här är en leverantör som lyckas kombinera storskaligt tänkande med lokal kunskapsöverföring.

Christer Nilsson, Susanne Bued, Adam Rachid, Anette Jakobsson, Lars Wall Persson, Ola Dolck

Årets Frukt- och Gröntavdelning

Stora Coop Lund

Med ett stort och varierat utbud som håller hög och jämn kvalitet året runt är Frukt- & Grönt en premiumavdelning som håller över tid. Kunnig personal ser potentialen i varje säljsäsong där lokalproducerat har stark attraktionskraft och med ett skickligt handarbete skapas kreativa exponeringar som drar nytta av en väl genomtänkt placering i kundvarvet. Denna butik är ett verkligt föredöme för såväl den egna butikskedjan som för konkurrenterna.

Ove Fagerlund, Marie Norström, Stina Johansson, André Löthman

Årets Kassalinje

City Gross Gävle

Med mottot att kassalinjen alltid skall göra ett bra sista intryck som kunden kommer ihåg, jobbar denna butik mycket målmedvetet med sin kassalinje. Butiken har tydliga rutiner för kassalinjen vilket ger en jämn drift med påfyllda hyllor som resulterar i många impulsköp.

Stefan Arnesson, Lisa Mickelsson, Malin Åhs, Robin Hellman

Årets Brödavdelning

Coop Norra Backa Borlänge

I butiken möts kunden av en inbjudande brödavdelning med generösa ytor och en genomtänkt inredning. Brödavdelningen är centralt placerad i kundvarvet och erbjuder kunden ett brett sortiment av bakverk från såväl det egna bageriet som de stora leverantörerna och mindre lokala bagerier. Butiken har ett tydligt mål att utveckla brödkategorin och har engagerade medarbetare och ett samspel med sina leverantörer som är utöver det vanliga.

Killa Svedjenäs, Jenny Johansson, Ronja Svedjenäs, Petra Andreasson, Calle Josefsson, Cecilia Melin, Frida Svantesson, Linda Haglund

Årets Förbutik

Ica Maxi Alingsås

En butik som sätter både personalen och kunden i centrum. Butiken har under året satsat ytterligare på att utbilda sin personal för såväl Svenska Spel, ATG och Kvällspressen. Man har skapat flera olika typer av kundevenemang som höjt engagemanget bland både personalen och kunderna. Genom att ständigt utveckla sig själva och ha modet att testa nya typer av exponeringar och paketeringar av produkter och tjänster så lever man mer än väl upp till sitt eget motto som lyder; ”Den som vill mest vinner”!!

Anita Falkenek, Alexandra Söderholm, Rolf Petri, Olesya Smirnova, Sara Termén

Årets Ekobutik

Coop Forum Sisjön

Inspirerande och med ett härligt personligt engagemang, lyfter denna butik fram det Ekologiska sortimentet till det naturligaste valet för alla konsumenter.

Elisabet Qvarford, Leif Fredlund, Linda Brehmer, Alexandra Rutgersson, Anna Lindén, Paul Furuforss, Johanna Westman

Årets Kött- och Charkuteriavdelning

Coop Konsum Avenyn Göteborg

En avdelning som höjt sig på alla plan. Både försäljningen och nöjd kund-indexet har stigit som en raket. Bakom framgångarna ligger personalens entusiasm som sprids till kunderna genom flitigt utnyttjande av sociala medier. Avdelningen jobbar hårt både med matinspiration och exponering av det packade köttet.

Andreas Eriksson, Jens Rådelius, Anders Eriksson

Årets Mejeriavdelning

Ica Kvantum Vellinge

Vinnaren av Årets Mejeriavdelning är en riktig fin förebild. Sväng förbi butiken och bli inspirerad över hur man skapar köplust och merförsäljning, aktivt arbetar med sortimentet, exponeringslösningar och kommunikation. Storsatsningen med bl.a. den senaste tekniken visar vägen till framtidens mejeriavdelningar.

Helene Daly, Caroline Norrby, Linnea Hansen, Hanna Bergius, Karin Widmark, Camilla Eveberg, Bjarne Ericsen

Årets Matinspiration

TV4

Årets matinspiration är ett riktigt draglok som får kunderna att strömma till butiken på jakt efter nya smaker och matupplevelser. Med sitt omfattande utbud och olika koncept visar man upp vackra råvaror och goda smaker som lyfter varandra och butikens omsättning.

Julia Toremark, Anders Wennström

Årets Key Account Manager

Anders Wennström, Findus

Med en stark affärskänsla som väger in alla parter, och med en insikt om att de bästa affärerna bara vinns med långsiktiga perspektiv och relationer, är årets vinnare:

Krister Skeppler, Marin Hagström, Magnus Westin, Magnus Knutsson, Magnus Carlsén, Daniel Duse, Therese Göthberg, Thomas Karlsson, Daniel Terzi, Erik Borell, Martin Ström, Mikael Klack, Christer Nilsson, Jessica Eng, Jessica Liljeberg, Tove Bergström, Johannes Andvaller, Daniel Qwist, Christian Bona

Årets Ostavdelning

Sabis Fältöversten Stockholm

Ostavdelningen bjuder på ost för såväl vardag som fest! Med stor kunnighet och superb service, sjunger Thomas med personal fram osten. Besök en ostavdelning i världsklass!

Kenneth Kjellgren, Johannes Andersson, Mikaela Larsson, Fredrik Magnusson, Daniel Agustsson, Mikael Dahl, Jovany Avalos, Marie Turesson, Sebastian Kjellgren, Krister Borg, Greta Wallgren, Stephanie Killander

Årets Fiskavdelning

Hemköp Hornstull Stockholm

Årets vinnare har en ambition att driva och skapa trender för att öka mängden sjömat på kundernas middagsbord. Med sin utbildade personal erbjuder de kunden ett brett sortiment alla dagar i veckan, och inför helgen trampar de på gaspedalen med demonstrationer och externa säljplatser för att ytterligare inspirera till mer sjömat.

Ola Nilsson, Jon Aleksander Naess, Karl Josefsson, Anders Elfwing, Johan Sandström

Årets Dryckesbutik

Coop Extra Växjö

Årets dryckesbutik är ett föregångsexempel när det kommer till att sälja dryck. Butiken jobbar kreativt med extra säljplatser samtidigt som de jobbar på ett föredömligt sätt med ordinarie avdelning i form av varuläggning och sortiment samtidigt som de har välfyllda hyllor och kylar.

Robert Johansson, Håkan Eriksson

Årets Djupfrystavdelning

Ica Maxi Kalmar

En avdelning som redan fått erkännande för att vara riktigt bra, har nu visat att den kan bli ännu bättre. Den är större än förra året och ökade försäljningen mer än förra året. Med lean-styrning av lagret och olika fryspunkter utanför avdelningen har ribban höjts igen. Dessutom står den för en allt större del av butikens onlineförsäljning. Kan Zlatan vinna Guldbollen tio år i rad så ska det inte vara omöjligt att bli Årets Djupfrystavdelning två år i rad.

Lennart Wallander, Linda Öhman, Andreas Barolo

Årets Kampanj

Valio: Lansering MiFu

Vinnaren av Året Kampanj är såååå trendig. Den riktar sig mot de många måltiderna – familjernas vardagsmat – och uppgraderar middagsmaten över hela Sverige. Med en bred kampanj i butik, på sociala medier och med proffsig sampling har de övertygat sina kunder att prova. Det här är något nytt. Det här är inte Tofu, det är MiFu.

Patrick Axzell, Christopher Tisell, Sofi Hjärne, Patrik Ekstrand, Rasmus Packendorff, Reine Spalding, Oliwer Groenendaan, Veronica Schedin, Tomas Karlsson, Malin Bergman-Malmros, Anna-Karin Andersson, Johan Kaij, Eva Lundahl

Årets Måltidslösare

Ica Kvantum Landvetter

En butik som sätter måltidslösningar främst, oavsett om maten ska ätas direkt, tas med färdig eller lagas hemma från grunden. Butikens utformning och miljö är skapad för att hjälpa, inspirera och förenkla, liksom den personligt utformade kommunikationen och tipsen om vad som kan lagas till kvällen eller i helgen. Det här är en butik där måltidslösningar är i fokus från kundens första steg i entrén hela vägen hem till middagsbordet.

Malin Kristiansson, Maria Greve, Pia Ahlström, Krister Johansson, Ann Mikaelsson, Helena Persson, Malin Pastak, Elin Bergvall, Carl Rosang, Mona Sahlén

Årets Skönhetsavdelning

Ica Maxi Haninge

Vilja och lust kombinerat med nyfikenhet, kreativitet och kunskap är framgångsreceptet. Och kunderna gillar flärden, exponeringarna och den kunniga personalen.

Daniel Andersson, Annelie Wallström, Jenny Sved, Michael Jensen

Årets Tidskriftsbutik

Ica Maxi Gävle

En avdelning som fortsatt att utvecklas. Genom att lyssna på kunderna och placera tidskrifterna på bästa plats har butiken ökat tidskriftsförsäljningen kraftigt från en redan hög nivå. Säljande exponeringar på gavlar och nya sektioner i den nya förbutiken ger extra skjuts åt en avdelning som också utmärker sig med innovativa inspirationsskyltar. Personalens otroliga engagemang och passion har gjort dem till vinnare av Årets Tidskriftsbutik.

Malin Eshan, Felix Hartzell, Jenny Köpper, Max Felldin, Jonas Andersson, Åsa Geremyr

Årets Hållbarhetsinitiativ

Coop Norra Djurgårdsstaden Stockholm

Genom medvetenhet och med stort engagemang, tillsammans med kunderna, driver man utvecklingen mot en hållbarare matglädje.Den här vinnaren är en förebild i dagligvarubranschen. Butiken, med Felix Hartzell och personal visar vägen framåt mot en hållbarare värld!

Lisa Schuman, Baris Delen, Carl Nilsson, Frida Pascua, Sofia Justesen, Cengiz Demirkiran, Muhittin Tayli, Jonas Tayli, Muhammed Salman, Mehmet Ali Coskun, Ritsa Kalendeni, Eyup Acaralp, Mona Sabaki, Roger Stendalen, Annette Nyström, Nasir Abdu

Årets Butik

Matvärlden Veddesta

Årets butik har förstått sin roll på marknaden och skapat sitt eget uttryck och därmed blivit en destination värt en omväg. Den välskötta butiken gör kundbesöket lätt och inspirerande och tillsammans med ett spännande och utvecklande sortiment bryter man ny mark.